Hyaluronsavas ráncfeltöltés után

Teendők Hyaluronsavas ráncfeltöltés után

A hyaluronsavas, vagy hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik leggyakoribb orvos esztétikai eljárás, amelynek során a bőrben természetes módon megtalálható anyagot juttatnak be injekciós eljárással.

A technika az arc számos területén jól alkalmazható a ráncok kisimítására. Ebédidős beavatkozásnak számít, így hyaluronsavas ráncfeltöltés után a páciens azonnal visszatérhet a korábbi életviteléhez.

Ma még sok indokolatlan félelem van a különböző orvosesztétikai beavatkozásokkal kapcsolatban, pedig akár a botox kezelést akár a hialuronsavas ráncfeltöltést világszerte több milliónyian veszik igénybe. A megfelelő szakember által végzett beavatkozás nem csak gyors, és biztonságos eredményeket is garantál, hanem fájdalommentes is. Akár ebédidő alatt megszabadulhatunk a ráncoktól, vagy igézően dús ajkakat varázsoltathatunk magunknak.

Kiknek ajánlható a hialuronsavas ráncfeltöltés?

Mivel a hatóanyag nagyon hasonló az emberi szervezetben a korral egyre csökkenő mértékben termelődő előforduló hialuronsavhoz, így korra, nemre tekintet nélkül bárkinek ajánlható, aki elégedetlen a kialakult ráncaival, vagy a bőre feszességét, fiatalosságát szeretné visszanyerni. Mivel a hialuronsav bizonyos idő alatt teljesen lebomlik, a hatás fenntartása érdekében a kezelést folyamatosan meg kell ismételni.

Kell-e felépülési idővel számolni?

Gyakori kérdés a páciensek körében, hogy a beavatkozás miatt kiesnek-e a munkából, kell-e bizonyos felépülési idővel számolni. Mivel ez a technika (sem) igényel műtéti beavatkozást: bemetszésre, vágásra nem kerül sor, így nem kell varratokkal, műtéti hegekkel sem számolni. Akár egy ebédidő alatt megfiatalodhatunk és az esetek túlnyomó többségében minden egyéb mellékhatás, zavaró tünet nélkül visszatérhetünk a korábbi életünkbe.

Teendők hyaluronsavas ráncfeltöltés után

Általában a ráncfeltöltés után nincs szükség különösebb teendőkre, azonban a kezelt területet néhány napig érdemes kímélni.

Teendők esetleges mellékhatások esetén

A kezelés után a szúrási pontokon előfordulhat (egyéni érzékenységtől függően) mellékhatásként viszketés, bőrpír, vagy duzzanat, azonban ezek rövid idő alatt /1-2 nap alatt /maguktól megszűnnek. A duzzanatokat a kezelést követő 24 órában óvatosan – fagyási sérülések elkerülése mellett – lehet jegelni. Amennyiben az említett tünetek egy héten belül sem múlnának el, vagy esetleg csomósodás, bőrelszíneződés lépne fel az adott területen, akkor erről a kezelőorvost feltétlenül értesíteni kell.

Bőrtisztítás és sminkelés

A kezelést követő 12 órában célszerű az arcmosást kerülni, indokolt esetben micellás vízzel átitatott vattakoronggal tisztítsuk meg az arcunkat. A sminkeléssel várjunk pár órát, akkor vigyük csak fel, ha nem tapasztalunk vérzést és be nem záródott szúrásnyomot.

Fekvőhelyzet

Amennyiben kivitelezhető, akkor 1-2 hétig javasolt háton fekve aludni. Az első pár napban célszerű magasabb párnát is használni, és kerülni kell, hogy alvás közben a kezelt felületre ráfeküdjünk.

Sportolás, szaunázás, napozás, és szoláriumozás

A kezelést követően legalább 1 hétig ajánlott kerülni a mindenféle sporttevékenységet. Amíg a duzzanat, vörösség fenn áll kerülni kell a szaunázást, napozást, és szoláriumozást, és ajánlott fényvédőt használni.