botox

A botox továbbra is az egyik legnépszerűbb kezelés

Az orvos-esztétikai kezelések között hosszú ideje a hialuronsavas ráncfeltöltés és a botox-kezelés a legnépszerűbb eljárás. Előnyük, hogy minimális beavatkozással látványos és természetes hatású eredményeket lehet elérni szinte mindenkinél. A preventív botox egyre népszerűbb a harmincas korosztály körében, esetükben kiemelten fontos az alapos állapotfelmérés, és kizárólag hozzáértő szakemberre szabad bízni. A kezelések akár ebédidőben is elvégezhetők és nem járnak felépülési idővel.

A trendek változnak, de a botox iránt tovább nőtt az igény

Ahogy mindenhol, így az orvos-esztétikában is folyamatosan változnak az aktuális trendek. Aki figyelemmel kíséri az orvos-esztétika világát, tapasztalhatja, hogy az esztétikai rendelők, klinikák folyamatosan újabb és újabb szolgáltatásokkal és kezelésekkel bővítik a palettájukat. A botox kezelés és a hialuronsavas ráncfeltöltés továbbra a leggyakrabban alkalmazott kezelés. A népszerűségük hátterében számos tényező is állhat, például az eredményességük és ár-érték arányuk. Mindkét kezelésre igaz, hogy egy-egy kisebb beavatkozással is látványos, ugyanakkor természetes hatású eredményeket lehet elérni. Tény, hogy még mindig sok indokolatlan félelem és tévhit kapcsolódik hozzájuk, de a szakember által végzett kezelés teljesen biztonságos, és megőrzi a természetes vonásokat. Az arcfiatalítás területén a botox az egyik legbiztonságosabb terápiás lehetőség. Másrészt, ha különböző kezelések árait összehasonlítjuk, akkor látható, hogy a botox az egyik legkedvezőbb árú kezelés típus.

Kik körében népszerűek a kezelések?

Általánosságban elmondható, hogy az orvos-esztétikai kezelés iránt a 35-55 éves korosztály érdeklődik leginkább. Talán sokaknak meglepő, de ma már a rendeléseken megjelenő páciensek egyharmada férfi, akik jellemzően egy-egy mélyebb ráncot szeretnének eltüntetni. Gyakran csak finomabb beavatkozást kívánnak, és a bőrük minőségén szeretnének javítani, de sokan kérik izzadás ellen a hónalj botoxot is.

Ugyanakkor a fiatalabb, harmincas korosztály is egyre inkább érdeklődik a kezelések iránt. Ők jellemzően megelőzési célból – az öregedési folyamat lassítása és megállítása érdekében – veszik igénybe a szolgáltatásokat. Körükben egyre népszerűbb a preventív botox. Esetükben kiemelten fontos, hogy képzett szakemberhez forduljanak, aki alapos állapotfelmérést követően fogja megfelelő mennyiségben és megfelelő helyre a botoxot bejuttatni.

Személyre szabott kezelés szerepe

Egyre többeknek igénye, hogy az életkor előrehaladtával is megőrizzék bőrük üdeségét és fiatalosságát. A szakemberek szerint a pácienseket leginkább a bőrük természetes megereszkedése zavarja, illetve olyan esztétikai problémák, amelyektől nemcsak folyamatosan fáradtnak, nyúzottnak, hanem jóval idősebb tűnnek. Mivel a bőr öregedési folyamata is összetett, nem elegendő egy-egy típusú kezelést végezni, az optimális eredményekhez gyakran kombinált kezelésekre van szükség. Például a botox kezelés önmagában már nem elegendő az olyan mély barázdák ellen, amelyek az arc nyugalmi állapotában is megmaradnak, ezért gyakran kombinálják hialuronsavas ráncfeltöltéssel.

Változó, hogy kinél melyik kezelés válik be, és lehet a páciens által elvárt eredményt elérni. Az is páciensenként különböző, hogy kinél mennyire tartós a kezelés: befolyásolja a genetika, a páciens anyagcseréje, és életmódja egyaránt.