a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Hialuronsav, a bőr legjobb barátja

Hialuronsav

Hialuronsav, a bőr legjobb barátja

Az orvos esztétikában a legtöbbet alkalmazott anyag a hialuronsav. Kémiai szempontból egy un. diszacharida ( két egyszerű cukormolekula egyesítéséből áll), mely az összes humán kötőszövetben megtalálható. Szerkezetéből adódóan nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. Saját molekulasúlyának a 70-szeresét képes megkötni! Olyan molekuláról van szó, melynek szerkezete megegyezik úgy a baktériumokban, mint az állatokban és az emberben. Mivel kémiailag minden fajban megegyező, ezért teljes mértékben biokompatibilis. Mivel az emberi test természetes összetevője, ezért nem allergizál, nem vált ki immunválaszt a szervezetünkben. A fő feladata vízmegkötő képességében rejlik, vagyis fokozza a szövetek teltségét, tónusát, hidratáltságát. A kozmetikában így a legfőbb tulajdonságát, vagyis a ráncfeltöltő képességét használjuk ki.

A töltőanyagokban ( fillerekben) lévő hialuronsav a megfelelő területre injektálva részben rögtön hidratálja a bőrt, részben speciális rácsszerkezetének köszönhetően feltölti a szöveti hiányokat, ráncokat, mélyedéseket. A ’70-es évektől kezdődően használjuk az orvos esztétikában, kezdetben kizárólag állatokból vonták ki, jelenleg speciális laboratóriumokban biotechnológiai eszközöket használnak előállítására. Bőrregeneráló és gyulladásgátló hatása is van, lényegében mellékhatása nincs ( nagyon ritkán fordulhat elő túlérzékenységi reakció). A kor előre haladtával a szövetek hialuronsav tartalma drámaian csökken, melyhez a genetikai tényezőkön kívül a káros szokások, mint  a dohányzás, a kevés folyadékbevitel, a fényvédelem nélküli napozás is hozzájárul.

Fontos hangsúlyozni, hogy az injekcióval történő hialuronsavas kezelések hatása nem tart örökké, a bőr típusától, az alkalmazott hialuronsavtól, a kezelt területtől függően átlagosan 4-12 hónapig tart.  Tudni kell azt is, hogy bár a beinjektált hialuronsav egy idő után felszívódik, a bőr sosem tér vissza a kezelés előtti állapotában, hiszen a bőr szerkezetét alapjaiban javítja, regenerálja. Az egyik leghatékonyabb orvos esztétikai kezelés, mellyel természetes hatást érhetünk el.

A hialuronsavas arckezelések általában 15-30 percet vesznek igénybe, helyi érzéstelenítésben elvégezhetők, de sok esetben a töltőanyag tartalmazza az érzéstelenítőt. Mivel természetes anyagról van szó, a kezelés után ritkán fordul elő szövődmény. Általában a kezelést követő 24-48 órában enyhe bőrpír, a várt eredményhez képest kissé fokozottabb vizenyő, dagadás előfordulhat, vagy ritkán apró lila folt az injekció helyén. Ezen enyhe bőrreakciók azonban sminkkel elfedhetők, néhány napon belül maguktól szűnnek.

A kozmetikai termékek összetevőjeként is jelentős szerepet tölt be a szépségiparban. A kisebb molekulákat tartalmazó termékek a bőr mélyebb rétegeibe jutva fokozzák annak víztartalmát, a nagyobb molekulákat tartalmazó termékek pedig a bőr felszínén védőréteget képezve segítenek abban, hogy a bőr megőrizze víztartalmát, hidratáltságát. A megfelelő folyadékbevitellel, sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával segíthetjük az alkalmazott kozmetikai és orvos esztétikai kezelések hatását. C-vitamin, glukózaminoglukán tartalmú készítmények szájon át történő szedésével a belső hialuronsav képzést is segíthetjük, kezelő orvosunk utasításait követve.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.