Drakula terápia

Drakula terápia

A Drakula terápia az egyik legújabb bőrfiatalító eljárás, amellyel látványosan fiatalítható az arc. Egy olyan természetes módszer, amelynek során a páciens saját vérkészítményét használják fel. A Drakula terápia számos előnnyel jár, fájdalommentes, hatása hosszan tart, miközben az arc eredeti formáját is megőrzi. Az optimális eredmények érdekében kúraszerű kezelés javasolt, és bizonyos időközönként fenntartó kezelésre van szükség.

Mit jelent a Drakula terápia?

A Drakula terápia, más néven PRP kezelés (PRP Facial Rejuvenation) ma az egyik legmodernebb orvos esztétikai eljárás. Egy olyan természetes módszer, amelynek során a páciens saját vérkészítményét használják fel. A Drakula terápia egy bio mezoterápiás kezelésnek tekinthető: bio bőrfiatalítás, és bioránctalanítás egyben. Az eljárás nagy előnye, hogy testidegen anyagok alkalmazása nélkül érhetők el rendkívül jó esztétikai eredmények: az emberi vérben megtalálható hatóanyagok – amelyek a bőr és a kötőszövetek regenerálódásáért felelősek- esztétikai célokra is jól alkalmazhatók. A sejtmegújító képessége miatt – a szokásos ráncfeltöltésekkel összehasonlítva – a Drakula terápia jóval hatásosabb. A bőr a rugalmasságát és feszességét a kollagén és elasztin rostoknak köszönheti, és a terápia serkenti a kollagén és elasztin termelődését. Javul a bőr tónusa, szerkezete, hidratáltsága, a ráncok finomodnak, a bőrhibák halványodnak, a bőr üdébb fiatalosabb lesz. Segíti az arc szöveteinek helyreállítását, serkenti a bőr regenerációját.

Az aktivált vérlemezkék szerepe

A PRP Platelet Rich Plasma magyarul vérlemezkékben dús plazmát jelent. Az aktivált vérlemezkék (trombociták) beindítják a sejtszaporodást, és a fehérje szintézist. Az összes humán növekedési faktort tartalmazzák, amely a sebgyógyuláshoz szükséges.

Az eljárás során a pácienstől meghatározott mennyiségű (10-30 ml) vért vesznek le egy PRP- csőbe, amely speciális gélszűrőt tartalmaz. A vérmennyiség a kezelendő terület méretétől függ. A kémcsövet behelyezik egy centrifugába, hogy a vörösvértesteket a plazmától szétválasszák. A szétválasztott plazmát (tiszta szérumot) apró tűszúrásokkal egyenletesen juttatják be a bőr alá. Ezt követően a sebgyógyuláshoz hasonló folyamat indul be, amelynek eredménye a bőr látványos megfiatalodása. A kezelt bőrterülettől függően a befecskendezés történhet hajszálvékony tű, vagy dermaroller segítségével. A kezelés személyre szabott, a protokollt a páciens adottságai (életkora, bőrminősége, a már kialakult ráncok) határozzák meg. Kúraszerű kezeléssorozat elvégzése javasolt.

Drakula terápia - PRP kezelés

A Drakula terápia egyéb alkalmazása

A módszer nem új, az orvostudomány számos szakterületen évtizedek óta alkalmazza, például a fogászat, a szájsebészet, az ortopédia, a szemészet, és műtéti vagy krónikus sebek gyógyítására.

Alkalmazási terület

A Drakula terápia alkalmas az arc, nyak, dekoltázs, és a kézfej kezelésére.

Milyen problémák esetén eredményes?

Eredményes ráncok, megereszkedett bőr kezelésére, szem alatti karikák csökkentésére, rosaceás bőr, és hajhullás kezelésére. Mivel gyorsítja a sebgyógyulást, alkalmas a heges bőrhibák kezelésére.

A Drakula terápia előnyei

A Drakula terápia számos előnnyel jár:

Természetes hatást eredményez, az arc karakterét nem változtatja meg. Hatására javul a bőr tónusa, a ráncok mélysége csökken, a bőr petyhüdtsége megszűnik, és a bőr megemelkedik.

A vérvétellel járó kellemetlenségtől eltekintve a kezelés fájdalommentes.

A kezelés biztonságos, nincsenek szövődményei.

Mivel saját vér kerül visszaadásra, nem vált ki allergiás reakciót, idegen anyag nem kerül a szervezetbe.

Kinek ajánlott a Drakula terápia?

Azok számára, akik természetes úton szeretnének fiatalodni, férfiak és nők számára egyaránt alkalmas.

Megelőzési céllal: az idejében (30-40 éves korban) megkezdett prevenciós kezelés akár két évvel is lassíthatja az öregedés folyamatát.

Drakula terápia - Sajátvér terápia - PRP kezelés

Mikor nem ajánlott a kezelés?

Nem ajánlott a következő esetekben:

Terhesség, szoptatás, menstruáció ideje alatt

Aktív akne, gyulladt bőrfelület esetén

Láz, akut, krónikus fertőzések esetén

Autoimmun betegség, májbetegség, rosszindulatú betegség esetén

Vérképződési, véralvadási zavar esetén

Előzetes konzultáció

Az előzetes konzultáción egy rövid orvosi vizsgálat történik, amelynek során a szakorvos felméri a páciens bőrtípusát, bőrállapotát, és a bőrvizsgálat alapján személyre szabott kezelési tervet készít. Áttekinti az esetleges kizáró betegségeket, tájékoztat a várható eredményekről, és a kezelés során felmerülő esetleges kellemetlenségekkel kapcsolatban. Más egyéb kezelésekkel is kombinálható, amelyekre az orvos további javaslatokat tehet. A kezelést megelőzően a páciens egy beleegyező nyilatkozatot tölt ki.

Teendők a Drakula terápia előtt

A kezelés előtt két héttel abba kell hagyni a véralvadásgátló gyógyszerek szedését, továbbá tilos Aspirint és hasonló gyógyszereket szedni. Az orvos által előírt adagban vitaminok (A, C-vitamin) szedése szükséges.

A kezelés menete

Amennyiben a páciens sminket visel, azt a rendelőben a kezelés előtt eltávolítjuk. Levesszük a vért (általában könyökhajlatból), és centrifugálással létrehozzuk a vérlemezkékben gazdag plazmát. Míg tart a centrifugálás a bőrt fertőtlenítjük, érzéstelenítő krémmel bekenjük. A kezelendő testfelületen mikrodermabráziót (bőrcsiszolást) végzünk – a bőr felületéről eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. A kész szérumot (vérplazmát) a kezelés céljának megfelelően hajszálvékony tűvel fecskendezzük be, vagy dermaroller segítségével juttatjuk be. A kezelés hatása ultrahang kezeléssel fokozható, majd a kezelt területet bőrnyugtató krémmel látjuk el. A kezelés fájdalommentes és a kezelt terület nagyságától függően kb. egy órát vesz igénybe.

Esetleges mellékhatások, kellemetlenségek

Mivel a kezelés saját vérszérummal történik, nincsenek jelentős mellékhatásai. Az apró tűszúrások miatt a kezelés helyén duzzanat, bőrpír, véraláfutás jelentkezhet, amelyek kb. 3-4 nap alatt szűnnek meg. A gyógyulásuk vitamin készítmények szedésével gyorsítható, amelynek adagolására a kezelést követően tesz a szakorvos javaslatot. A kialakult kisebb bőrhibák 24 óra múlva sminkeléssel elfedhetőek.

Teendők a kezelés után

A kezelést követően fontos betartani az otthoni utókezelésre vonatkozó orvosi javaslatokat. Egy hétig kerülni kell az edzést, a napozást, szoláriumozást, és szaunázást. Tartózkodni kell a kezelt terület masszírozásától, nyomkodásától. A bőr hidratáltsága érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő folyadékbevitelre. Az arc melegítésével járó kozmetikai kezelés, pakolás a terápiát követő 3 hét elteltével végezhető.

Hány kezelésre van szükség?

Az optimális eredmények érdekében (a probléma jellegétől függően) kúraszerű kezelés javasolt, amely függ a páciens adottságaitól, életkorától, életmódjától, stb. Általánosságban 4 hónapon keresztül 4 hetente egy alkalom szükséges, és bizonyos időközönként fenntartó kezelésre van szükség.

Milyen gyakran lehet a terápiát megismételni?

Életkortól függően különböző gyakoriságú kezelés, és fenntartó kezelés javasolt: 40-50 éves korban egy éven belül 3 alkalmas kezeléssorozat, valamint évente egyszer és fenntartó kezelés javasolt.

50 év felett fél éven belül 3 alkalmas kezeléssorozat, valamint félévente egyszer és fenntartó kezelés elvégzése javasolt. Érett bőr esetén is évente 1-2 kezelés elegendő a szép esztétikus eredmény eléréséhez.

Mikor látható a kezelés hatása?

A kezelés hatása azonnal látható, a ráncok mélysége csökken. A látványos javulás fokozatosan alakul ki néhány héttel a kezelést követően, a végleges eredmények pár hónappal később láthatóak.

Milyen eredmények várhatók?

Az arc látványosan megfiatalodik. A bőr kisimul, visszanyeri fiatalos ragyogását, a ráncok mélysége csökken, a heges bőrhibák enyhülnek.

Meddig tart a hatása?

A Drakula terápia hatása páciensfüggő (életkor, bőrregenerációs képesség, stb.), akár 1,5-2 évig is tarthat.