PlasmAge kezelés

PlasmAge kezelés

A PlasmAge kezelés a legújabb plazmatechnológia felhasználásával működik, amellyel műtét nélkül kezelhető a felső szemhéj lazasága. Más módszerekhez képest minimális gyógyulási idővel jár, a felépülést követően hegek sem maradnak vissza. A megereszkedett szemhéj mellett számos egyéb esetben is alkalmazható, például ránctalanításra, bőrfiatalításra, bőrproblémák kezelésére. A kezelés előtt alkalmazott érzéstelenítő krémnek köszönhetően csak minimális kellemetlenséggel jár, a felépülést követően hegek sem maradnak vissza. A hatása hosszan tart, akár évekig is megmaradhat.

Mitől alakul ki a megereszkedett szemhéj?

Az életkor előrehaladtával csökken a bőr rugalmassága, és a gravitáció hatására a felső szemhéj bőre látványosan megereszkedik. A szem környékén a bőr nagyon vékony, és más területhez képest kevesebb elasztint és kollagént tartalmaz. Hogy kinél mikor alakul ki nagymértékben függ az alkati sajátosságoktól.  A megereszkedett szemhéj eleinte esztétikai problémaként jelentkezik, például a korábbiakhoz képest a szem nehezebben sminkelhető, de az arckifejezést is megváltoztatja, a tekintet beszűkül és fáradtabb, öregebb benyomást kelt. Majd a megereszkedett szemhéj idővel akár látótér beszűkülését is eredményezheti. Sok páciensnek okoz zavaró problémát a megereszkedett szemhéj, viszont ódzkodnak a műtéti beavatkozástól.  Számukra kiváló alternatíva az új módszer, a PlasmAge kezelés.

PlasmAge kezelés előnyei

Mit jelent a PlasmAge kezelés?

A PlasmAge kezelés egy arcfiatalító kezelés, vágás nélküli szemhéjplasztikának is nevezik. Maga a PlasmAge egy mikrosebészeti-orvosi eszköz, amely a plazmatechnológián alapul. Segítségével a felesleges bőr hatékonyan és biztonságosan távolítható el, pontosan a kezelés helyén működik. A működési elvének lényege, hogy a készülék a levegőben lévő gázokat ionizálja. A plazma egyfajta ionizált gáz állapot (a negyedik halmazállapot), amely a természetben igen ritkán fordul elő. A kezelőfej és a bőrfelszín között létrehozott plazma a bőr felső rétegét apró pontokban, kíméletesen elpárologtatja. A hő hatására a bőr összehúzódik, amely azonnali kismértékű emelő hatást eredményez, és a szövetet megújítja. A PlasmAge készülék különböző teljesítményszinttel,  és frekvenciával működtethető, így személyre szabott kezelést tesz lehetővé. Az egyéni adottságoktól és a megereszkedés mértékétől függően több kezelésre lehet szükség.

Alkalmazási területe

Elsősorban szemhéj korrekcióra a felső szemhéj, a szem alatti terület kezelésre alkalmazzák, de az arc fiatalításában is látványos eredmények érhetők el. Javítható az alsó szemhéj petyhüdtsége, csökkenti a szarkalábakat valamint kis mértékben a szem alatti táskák állapotát is javítja.

Egyéb alkalmazási terület

PlasmAge kezelés számos olyan esetben alkalmazható, amikor bőrfelesleget, illetve a bőrfelszínen lévő elváltozást szeretnénk eltávolítani műtét nélkül.

Például:

  • Szemhéjakon előforduló elváltozások (pl. xanthelasma) kezelése
  • Jóindulatú növedékek eltávolítása
  • Fülkagyló előtti redő eltávolítása, feszesítése
  • Bőrmegújítás
  • Aknés hegek és striák kezelése

Milyen eredmények várhatóak?

A megereszkedett szemhéj megemelkedik, a tekintet nyíltabbá válik. Az apróbb ráncok, szarkalábak eltűnnek.

Kinek ajánlható a PlasmAge kezelés?

Kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül majdnem mindenki számára ajánlható. Mindazoknak, akik műtéti beavatkozás nélkül szeretnék visszanyerni a fiatalos tekintetet.

megereszkedett szemhéj eltüntetése - PlasmAge kezelés

Mikor nem javasolt a kezelés?

A kezelés nem javasolt terhesség, szoptatási idő alatt, daganatos betegség, pacemaker használata, szívbetegség, epilepszia, véralvadásgátló gyógyszer szedése mellett.

PlasmAge kezelés előnyei

A PlasmAge a felső szemhéj vágás nélküli korrekciójára alkalmas, a beavatkozási terület – a bőr felső rétege nagyon precízen és pontosan kezelhető. A kezelés gyors, csak minimális kellemetlenséggel jár együtt. A bőr alatti struktúrákat nem károsítja, ezáltal a felépülést követően hegek sem maradnak vissza.

Előzetes konzultáció

A kezelés előtt minden esetben előzetes konzultációra kerül sor, amelynek során az orvos javaslatot tesz a páciens számára legmegfelelőbb, személyre szabott orvos esztétikai beavatkozásra. Tájékoztat a kizáró betegségekkel kapcsolatosan, valamint a várható eredményekről, illetve a felmerülő esetleges kockázatokról, a kezeléssel járó kellemetlenségekről.

A kezelés menete

A PlasmAge kezelés előtt a bőrt érzéstelenítő krémmel kenjük be, majd a hatóidő letelte után a bőrt fertőtlenítjük. A felesleges bőrszövetet a PlasmAge készülék segítségével elpárologtatjuk. A kívánt területet precízen, 1-3 mm-es távolságban pontszerűen kezeljük. A kezelés alatt fájdalom nem, esetleg enyhe szurkáló érzés tapasztalható. Az időtartama általában 30-60 percet vesz igénybe a kezelt területtől függően. A páciens egyéni adottságaitól függően, illetve nagyobb megereszkedés esetén több kezelés elvégzésére lehet szükség. Az ismétlésre 4-8 héttel az első beavatkozást követően kerülhet sor.

Esetleges kellemetlenségek mellékhatások

A PlasmAge kezelés rövid felépülési idővel jár: 2-3 napig a szem környékén duzzanat, ödéma fordul elő. További 3-4 napig a kezelt területen pörkösödés tapasztalható. A teljes regeneráció kb. 6-7 nap alatt zajlik le.

PlasmAge kezelés menete

A kezelés utáni teendők

A kezelést követő 2-3 napig a sminkelés kerülendő, a pörkösödés minimális mennyiségű alapozóval/púderrel fedhető el. 2-3 napig kerülendő minden izzadással járó tevékenység, például szaunázás, edzés.  Legalább egy hónapig magas faktorszámú fényvédőkrém, valamint napszemüveg használata javasolt. A kezelést követően két hónapig nem ajánlott sem a napozás, sem a szoláriumozás.

Mikor látható a hatása?

A kezelés hatása azonnal látható, de a látványos végleges eredmény csak 6-8 hét elteltével alakul ki. A sebgyógyulási folyamatok aktivizálódnak, és a bőr teljesen megújul. Mivel a kezelés a kollagén termelődésére is hatással van, a bőr látványosan feszesebbé válik.

Meddig tart a hatása?

A PlasmAge kezelés hatása hosszan tart, így akár évekig is kitolható a plasztikai műtét ideje.