Hialuronsavas ráncfeltöltés

Hialuronsav hatása

A hialuronsav egy természetes molekula, a test fontos alkotóeleme, és nagy mennyiségben megtalálható a bőrben is. A hialuronsav hatása sokrétű, a kozmetikában a ráncfeltöltő képességét használják ki. Szerepe van a bőr hidratáltságának megőrzésében, a bőr öregedési folyamatának lassításában. A kozmetikai iparban az egyik leggyakrabban alkalmazott molekula, amelyet ma laboratóriumi körülmények között állítanak elő.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egyrészt az emberi szervezetben természetesen előforduló molekula, egy szénhidrát. A gél állagú anyag az összes humán kötőszövetben előfordul, a bőrben 56 százalékban van jelen. Másrészt hialuronsavnak nevezzük a biotechnológia eljárással előállított nem állati eredetű géleket, amelyeknek hatóanyaga nagyon hasonló a természetes hialuronsavhoz, és idővel teljesen lebomlanak. Előnyük, hogy nem allergizálnak, és teljes mértékben biokompatibilisak.

A különböző gyógyászati eljárásoknál több évtizede használják, (például műtéti hegek kezelésére, ízületi problémák kezelésére, és műtéti beavatkozások során). Az orvos esztétikában az 1970-es évektől használják, bár ekkoriban még kizárólag állatokból vonták ki.

Miért van szükség a hialuronsav pótlására?

A hialuronsav a szervezetben igen rövid idő alatt lebomlik, majd újabb hialuronsav molekulák termelődnek. Viszont az életkor előrehaladtával az egyéb más élettani folyamatok mellett felbomlik a termelődés és a lebomlás egyensúlya, és folyamat jellemzően a lebomlás irányába tolódik el.

A hialuronsav mennyisége a bőrben már igen korán, 25 éves kortól el kezd csökkenni, ennek köszönhetően a bőr gyorsabban és látványosabban veszít a nedvességéből és térfogatából. A vízhiányos bőr kevésbé rugalmas és puha. Eleinte csak finom vonalak alakulnak ki a bőr felszínén, majd megjelennek az első ráncok, amelyek egyre mélyebb ráncokká alakulnak.

Ejal 40 hialurunsav kezelés

A hialuronsav hatása

A hialuronsav hatása sokrétű: rendkívül jó vízmegkötő képességgel rendelkezik, támasztja a kollagén és elasztinrostokat, a kötőszöveteket kipárnázza, véd a szabad gyökök ellen, antioxidáns hatású. A kozmetikában a ráncfeltöltő képességét használják ki, kisimítja, feltölti a ráncokat, és a bőrt teltebbé rugalmasabbá és fiatalossá varázsolja.

Milyen formái vannak a hialuronsavnak?

A hialuronsavnak különböző formái vannak, amelyek más-más tulajdonsággal rendelkeznek, így az előnyük is eltérő. A hialuronsavat leggyakrabban a molekulasúlya alapján különböztetik meg.

  • Hosszúláncú, nagy molekulasúlyú hialuronsav

Jellemzője, hogy a bőr felszínén elterül, egy vékony filmréteget hoz létre, a bőr mélyébe nem hatol be. A hatása rövid távú, átmeneti, és a napi tisztálkodás során könnyen le is mosódik.

  • Rövidláncú kis molekulasúlyú hialuronsav

Jellemzője, hogy a bőrbe mélyen behatol, és a kötőszövetekben segít megtartani a nedvességet. Hatására láthatóan csökkennek a ráncok, és a bőr feszessé, teltebbé válik. A hatása hosszú távú, bár hogy kinél meddig tart, az nagymértékben függ a páciens adottságaitól, illetve a kezelt területtől, és az alkalmazott alapanyagtól.

A hialuronsavnak több fajtája, és azon belül is számos fajtája van:

Lehet szabadkötésű – nem keresztkötött hialuronsav, amelynek jellemzője, hogy gyorsan lebomlik, elterül, a hatása azonnal jelentkezik. A bőr minőségét javítja, de nem volumenizál.

Valamint keresztkötött változata is van. A több kötést tartalmazó hialuronsav nemcsak az alakját tartja meg jobban, de a bőr mélyebb rétegébe jutva emelő hatással is rendelkezik, és hatása hosszan tart. Alkalmas a ráncok és redők kisimítására, valamint volumenpótlásra.

A két technológia eredményét gyakran kombinálják mivel általában kezelés kombinációkkal érhető el a legideálisabb eredmény.

Hialuronsav az orvos esztétikában

A hialuronsavas kezelések, és a hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik legkedveltebb orvos esztétikai eljárások közé tartoznak. A kezelés nem csak hosszantartó természetes hatása miatt népszerű a páciensek körében: segítségével sokáig megőrizhető illetve visszaadható az arc fiatalos megjelenése.

A fillerekben (töltőanyagokban) lévő hialuronsavat injektálással juttatják be, a hatóanyag szinte azonnal feltölti a ráncokat és mélyedéseket és hidratálja a bőrt.

Redensity 1 Skinbooster kezelés hatása

Hialuronsavas kezelések

Hagyományos hialuronsavas ráncfeltöltés: Fontos tudni, hogy a hialuronsavas rácfeltöltés során nem az egész arcot, hanem csak azt a területet kezeljük, ahol az adott ráncot, barázdát szeretnénk halványítani, eltüntetni. Rendelőnkben kizárólag prémium minőségű töltőanyagokkal (pl.Teosyal) dolgozunk.

A ráncfeltöltés területei

A hialuronsavas ráncfeltöltéssel a statikus ráncok kezelhetők. Alkalmas az ajak, a középarc, a szemöldök emelésére, a homlok, a halánték területének kezelésére, valamint a nasolabiális redő, a mérges ráncok, és a Marionette ráncok esetében.

Speciális alkalmazási területe a szem alatti karikák feltöltése, volumennövelés, az ajkak dúsítása, kontúrozása.

RSS HA Long Lasting kezelés: a skinbooster kezelések közé tartozó RSS HA Long Lasting ideális az érett bőr kezelésére. Hatóanyaga magas koncentrációjú keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavat tartalmaz, amelynek köszönhetően a hatása is tartós. A bőrminőség javító kezelés revitalizáló, remodelláló, volumenizáló, és stimuláló hatással rendelkezik, visszaadja a bőr üdeségét és hidratáltságát. A hatóanyagot az úgynevezett bio-esztétikai pontokba injektálják be.

Karisma kezelés előnyei

Karisma kezelés: az egyik legújabb soft filler alapanyag, amely számos más hatóanyag mellett nagy molekulasúlyú nem keresztkötött hialuronsavat is tartalmaz. Különbség, hogy a Karisma elsősorban a bőrminőség javítására szolgál és nem térfogatpótlásra, és a befecskendezett hatóanyag egyenletesen eloszlik a bőrfelszín alatt. Mivel a hialuronsav mellett prokollagént is tartalmaz, így a kezelésnek kollagén indukciós hatása is van.

Redensity I: a bőrminőség javító skinbooster kezelés során hialuronsav alapú töltőanyagot fecskendeznek be egy mikrotű segítségével. Segít megelőzni a ráncok képződését, látványosan javítja a bőr hidratáltságát, továbbá enyhíti a bőr szárazságát és érdességét is. A kezelés azonnali eredményekkel jár, a bőr ismét feszes, hidratált és ragyogó lesz.

Ejal 40: szintén egy bőrminőség javító skinbooster kezelés típus, amely nemcsak látványos, de hosszantartó hatással rendelkezik. Egy hialuronsav alapú kezelés, amelynek során a töltőanyagot egy speciális tű segítségével – orcánként pár apró tűszúrással juttatnak be. Maga az Ejal 40 egy innovatív töltőanyag, amely legújabb generációs, közepes molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz. Bár a kezelés önmagában is hatásos, az idősebb páciensek esetén célszerű más orvos esztétikai kezelésekkel kombinálni az optimális eredmények érdekében.