a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Utazás exotikus országokba

Utazás exotikus országokba

Ki ne szeretne eljutni távoli tájakra, exotikus, soha nem látott vidékekre, megismerve az ottani kultúrát és élvezve a különöleges kulináriát. Élvezzük úgy a nyaralást, hogy mindeközben ne kelljen kellemetlen tünetekkel küzdenünk!

Külföldi utazásaink során is fontos a megfelelő higiénés szabályok betartása. Étkezés előtt mossunk kezet, vagy ha erre nincs lehetőség, használjunk kézfertőtlenítő kendőt, vagy gélt. Különösen fontos ezt betartani a gyermekekkel utazók esetében, hiszen őket egy esetleges gyomor-, bélhurut komolyabban is megviselhet. Tájékozódjuk, hogy iható -e az adott országban a csapvíz, de a legbiztosabb, ha palackozott vizet fogyasztunk, hiszen még ha iható is, nem biztos, hogy a mi bélrendszerünk tolerálja azt összetételéből adódóan. Igyekezzünk elkerülni azokat az élelmiszereket, melyek önmagukban potenciális veszélyforrást jelenthetnek. Pl. nem megfelelően előkészített, félig sütött, vagy nyers húsok, halak, tojás, tejszín. Inkább a szállodákban, éttermekben étkezzünk, előnyben részestíve ezeket a helyeket az utcai árusokkal szemben. Amennyiben megtörtént a baj, a tüneti kezelés mellett fontos a megfelelő folyadék és ásványi anyag pótlás, diéta betartása néhány napig. Legyen nálunk probiotikum! Súlyosabb esetben szükség lehet speciálisan  a bélben ható antibiotikum alkalmazására is.