a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Bélflóra és immunrendszer

health probiotics

Bélflóra és immunrendszer

Az őszi-téli időszakban ismét támadnak a vírusok, melyek a legtöbb felső légúti betegséget okozzák. Szerencsés esetben megússzuk néhány napos lábadozással, tüneti kezeléssel. Azonban egyre gyakrabban találkozunk elhúzódó, szövődménnyel járó esetekkel, amikor esetleg antibiotikum kezelésre is szükség lehet. Nagyon fontos ilyenkor a megfelelő probiotikum szedése, hiszen az antibiotikumok bélflóránk károsodását okozhatják, mely hosszan tartó emésztési panaszokkal járhat, úgy mint hasi puffadás, bél „kuttyogás”, súlyosabb esetben hasmenés.

Évente 1-2 alkalommal kúraszerűen akkor is ajánlott probiotikumot szedni, ha egyébként nincs panaszunk, hiszen a stressz, a nem megfelelő életmód és táplálkozás, bizonyos gyógyszerek is befolyásolhatják bélrendszerünk működését, ill. a bélflóra egyensúlyának felborulásához vezethetnek. Az egészséges bélrendszer és immunrendszer között pedig bizonyítottan szoros összefüggés van. A megfelelő probiotikum kiválasztásában kérjük kezelőorvosunk, vagy a gyógyszerész segítségét.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.