a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Dermatoporózis, avagy új fogalom a bőr öregedésére

dermastir

Dermatoporózis, avagy új fogalom a bőr öregedésére

A bőr öregedési folyamatát sokáig csak esztétikai problémának tartották. A várható élettartam növekedésével a bőrben bekövetkező változások nem csakl esztétikai, hanem funkcionális problémákat is generálnak. 2007 óta ismert a dermatoporózis fogalma, mely a bőr krónikus törékenységét, sérülékenységét takarja. A genetikailag meghatározott bőr öregedési folyamatokhoz a külső tényezők (elsősorban a napsugárzás káros hatása, a dohányzás, a levegőszennyezettség) is hozzájárulnak.

A bőrerek egyre vékonyabbá, törékenyebbé válnak, a kötőszövetes rostok termelése csökken, mely a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezet. A bőrben végbemenő negatív változások, melyek annak érzékenységéhez, törékenységéhez vezetnek, hasonlóak azon folyamatokhoz, melyek a csontokban játszódnak le és csontritkuláshoz vezetnek. Ugyanúgy, ahogy a csontritkulás a csontok törékenységéhez vezet, a dermatoporózis, a bőr elvékonyodását okozza. A dermatoporózis jelei a bőr sérülékenysége, apró bevérzések, csillag hegek kialakulása és a bőr elvékonyodása. Mindezek már apró sérülések kapcsán is a bőr hosszan tartó kisebesedését, bőr alatti véraláfutások kialakulását eredményezik. Sok tényező járulhat hozzá a dermatoporózis megjelenéséhez , melyek közül a szteroid tartalmú krémek és a napsugárzás káros hatásai emelendők ki. Egyebek mellett csökken a bőr C-vitamin tartalma, megváltozik a hialuronsav tartalma, mely a bőr egyik fő összetevője. Magas vízmegkötő képessége révén jelentősen növeli a bőr víztartalmát, a kötőszövetes rostok termelését, míg a C-vitamin  erős anti-oxidáns hatásával segíti a bőr egyensúlyának fenntartását.

 

Minden esetben tehát, ha a bőr érzékennyé, vízhiányossá, törékennyé válik, alapvető olyan dermokozmetikumok használata, melyben hialuronsav és C-vitamin található.

A Dermastir luxuskozmetikai márka nappali és éjszakai krémjei légmentesen záródó tégelyekben kerülnek forgalomba, így őrizvén meg magas hialuronsav és C-vitamin tartalmukat. A speciális egyéb összetevőknek köszönhetően kiválóan felszívódnak a bőrben. Így minden bőrtípus számára biztosítják a szükséges hidratáló és antioxidáns hatást.  A szérumok és ampullák a mindennapos bőrápolás értékes kiegészítői, melyek kúraszerű használatával jelentősen hozzájárulhatunk bőrünk egészségének megőrzéséhez.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.