Dermatoporózis, avagy új fogalom a bőr öregedésére

A bőr öregedési folyamatát sokáig csak esztétikai problémának tartották. A várható élettartam növekedésével a bőrben bekövetkező változások nem csak esztétikai, hanem funkcionális problémákat is generálnak. 2007 óta ismert a dermatoporózis fogalma, mely a bőr krónikus törékenységét, sérülékenységét takarja. A genetikailag meghatározott bőr öregedési folyamatokhoz a külső tényezők (elsősorban a napsugárzás káros hatása, a dohányzás, a levegőszennyezettség) is hozzájárulnak.

A bőrerek egyre vékonyabbá, törékenyebbé válnak, a kötőszövetes rostok termelése csökken, mely a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezet. A bőrben végbemenő negatív változások, melyek annak érzékenységéhez, törékenységéhez vezetnek, hasonlóak azon folyamatokhoz, melyek a csontokban játszódnak le és csontritkuláshoz vezetnek. Ugyanúgy, ahogy a csontritkulás a csontok törékenységéhez vezet, a dermatoporózis, a bőr elvékonyodását okozza.

A dermatoporózis jelei a bőr sérülékenysége, apró bevérzések, csillag hegek kialakulása és a bőr elvékonyodása. Mindezek már apró sérülések kapcsán is a bőr hosszan tartó kisebesedését, bőr alatti véraláfutások kialakulását eredményezik. Sok tényező járulhat hozzá a dermatoporózis megjelenéséhez , melyek közül a szteroid tartalmú krémek és a napsugárzás káros hatásai emelendők ki. Egyebek mellett csökken a bőr C-vitamin tartalma, megváltozik a hialuronsav tartalma, mely a bőr egyik fő összetevője. Magas vízmegkötő képessége révén jelentősen növeli a bőr víztartalmát, a kötőszövetes rostok termelését, míg a C-vitamin  erős anti-oxidáns hatásával segíti a bőr egyensúlyának fenntartását.

Minden esetben tehát, ha a bőr érzékennyé, vízhiányossá, törékennyé válik, alapvető olyan dermokozmetikumok használata, melyben hialuronsav és C-vitamin található.

A Dermastir luxuskozmetikai márka nappali és éjszakai krémjei légmentesen záródó tégelyekben kerülnek forgalomba, így őrizvén meg magas hialuronsav és C-vitamin tartalmukat. A speciális egyéb összetevőknek köszönhetően kiválóan felszívódnak a bőrben. Így minden bőrtípus számára biztosítják a szükséges hidratáló és antioxidáns hatást.  A szérumok és ampullák a mindennapos bőrápolás értékes kiegészítői, melyek kúraszerű használatával jelentősen hozzájárulhatunk bőrünk egészségének megőrzéséhez.

További kérdése van? Időpontot szeretne foglalni?
Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen minket bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530